Továbbépül az M4 gyorsforgalmi út

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszain, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget - közölte Bene Ildikó fideszes országgyűlési képviselő egy szerdai szolnoki sajtótájékoztatón.
portfolio.hu, MTI, 2016. július 27. szerda, 13:27
Fotó: Napi.hu

A Szolnok-Fegyvernek közötti szakasszal kapcsolatos, az építtetőkkel folyó egyeztetés és elszámolás folyamatban van. (A sztrádaépítést korábban leállította a kormány - szerk.) Ezt követően kezdődhet el a közbeszerzés és a műszaki tartalom meghatározása - mondta, hozzátéve: nem autópálya, hanem négysávos autóút épül. A tervek szerint az építkezés még idén, vagy 2017-ben elkezdődik, és 2019 végére készül el.

Az M4-es Szolnok és Budapest közötti szakaszán szeptemberben várható a terület átadása. Az abonyi elkerülő szakaszon gyorsforgalmi út épül, egy meglévő fél autópályát kell két sávval bővíteni - mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP). Az M4-es Szolnoktól keletre haladó szakaszáról folynak a tárgyalások, a jelenlegi információk szerint az érintett útszakaszon négysávos út és négysávos híd épül.

Az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti szakasza építését tavaly viharos gyorsasággal állította le a kormány, mert azt állította, hogy az Európai Bizottság kartellgyanú miatt nem ad pénzt a beruházásra. Ezt követően indult meg a tervek újragondolása, illetve vele párhuzamosan a már elvégzett munkák miatti pénzügyi elszámolás.

HOZZÁSZÓLÁSOK