Türelmet kér a kormány a vizes vébé miatt

Magyarország az eredeti terveit megváltoztatva két évvel korábban ugrott be a vizes vébé megrendezésére. Ekkora esemény még nem volt itthon - mondta el Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
Szabó Dániel, 2017. július 13. csütörtök, 15:35
Fotó: Napi.hu

A miniszter azt is elmondta, hogy 85 milliárd forintból készültek vizes létesítmények az országban a világbajnokság miatt. Reméli, ettől lendületet kaphat a magyar úszósport, a hazai sportolóktól pedig jó eredményre számít.

A szervezés miatt türelmet kér az emberektől, mert ekkora sporteseményt még nem rendezett Magyarország. Előfordulhatnak hibák, fennakadások, de inkább a sportolókat biztassák az emberek.

A beruházás pontos költségei egyelőre nem ismertek. A sajtóban megjelent becslések szerint már több mint 150 milliárd forintot költhettek az úszóvilágbajnokságra: a tételek a kései közbeszerzések miatt folyamatosan gyarapodnak. A héten pedig kiderült, hogy leplezett költségek is vannak, mivel az Antenna Hungária Zrt. mintegy 30 milliárd forint értékben valósít meg munkákat, melyek egy részét alvállalkozóknak delegált.

HOZZÁSZÓLÁSOK