Ég egy raktárépület Kelenföldön

Kigyulladt egy üresen álló raktérépület péntek délután Kelenföldön, a Soproni út és a Hengermalom út kereszteződésében - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 21. péntek, 19:15
Fotó: MTI Fotó

Az ezerötszáz négyzetméter alapterületű raktár teteje már beomlott, a tűz veszélyezteti a szomszédos épületet - olvasható a közleményben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltók tizenkét járművel vonultak ki, jelenleg több mint negyven fővárosi tűzoltó dolgozik a helyszínen, ahol már két vízágyú is üzemel. A raktár üres, lakóépületet nem fenyeget a tűz - tette hozzá.

A tető fából készült és több részből áll, ez nehezíti az oltást, mert a tűzoltóknak több pontról kell körülhatárolniuk a tüzet. Közölte azt is, hogy nagy a füst, a város több pontjáról látni lehet.

Az oltás miatt a Hengermalom úton leállították az 1-es villamos forgalmát. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a szerelvények csak a Budafoki út/Dombóvári út megállóig közlekednek, onnan a 103-as busszal lehet továbbutazni dél felé.

Képünk forrása: MTI Fotó/Nagy Lajos

HOZZÁSZÓLÁSOK