Új beruházásokkal kecsegtet a kormány

Nemsokára új beruházásokat jelentenek be Nyíradonyban és Miskolcon, amelyek a kormány segítségével valósulnak meg - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
Rácz Gergő, 2020. augusztus 19. szerda, 08:04
Fotó: AFP

"A koronavírus nyomán kialakult világjárvány nem csak egészségügyi, hanem komoly gazdasági kihívásokat is eredményezett. A magyar gazdaság számára ez a helyzet azonban esélyt is kínál a versenyképesség növelésére" - írta Szijjártó Péter.

A magyar gazdaság "a magyar emberek munkájától lesz sikeres, ahhoz pedig, hogy a magyar emberek dolgozhassanak, beruházásokra van szükség".

A kormány ezért is indította el beruházásösztönzési programját, amelyre 806 magyarországi vállalat jelentkezett. A kérelmek elbírálása folyamatos, kedden pedig átlépte a 300 milliárd forintot a már támogatásban részesített beruházások összértéke.

"Ma reggelig 646 vállalatnak utaltunk át összesen 146 milliárd forintnyi támogatást, amivel 120 ezer munkahelyet tudtunk megvédeni. A most végrehajtott beruházások biztosítják, hogy ezek a vállalatok hosszú távú előnyre tegyenek szert külföldi vetélytársaikkal szemben, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság minél előbb visszaálljon a világjárvány előtti növekedési pályára" - közölte Szijjártó Péter.

"Nincs megállás: hamarosan Nyíradonyban és Miskolcon újabb beruházásokat jelentünk be" - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK