Új gyorsforgalmi út épül Budapest vonzáskörzetében

Megépül az M100 gyorsforgalmi út, ezzel "régi és jogos igényük teljesül az Esztergomban és térségében élőknek" - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a hivatalos Facebook oldalán.
K. Kiss Gergely, 2021. február 8. hétfő, 15:15
Fotó: Napi.hu

Schanda Tamás a bejegyzésében azt írta, hogy idén a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után kerülhet sor a szerződéskötésre és a munkaterület átadására, így a jövő év elején már az alapkövet is letehetik - idézi az MTI.

Hozzátette, hogy Völner Pállal, a térség országgyűlési képviselőjével a napokban egyeztettek a Bicskétől Esztergomig kiépítendő négysávos útról, illetve a hozzá tartozó kesztölci üzemmérnökségi telep megvalósításáról.

Az államtitkár kiemelte, hogy Esztergom, Dorog és a környező települések vállalkozásai számára óriási előrelépés lesz az új út, hiszen így sokkal gyorsabban szállíthatják az áruikat. Az itteni cégek - mint például a Suzuki - rengeteg embernek adnak már így is munkát, a jobb közlekedési és fuvarozási infrastruktúrával pedig újabb lehetőségek nyílhatnak előttük, így tovább erősíthetik a térség gazdaságát.

Az is fontos, hogy a térségben élő családok így biztonságosabban és gyorsabban juthatnak el az autópályához vagy a fővárosba, a kirándulni, túrázni vágyók pedig hamarabb érhetik el a Pilis és a Gerecse csodálatos helyeit - olvasható az államtitkár bejegyzésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2021.02.08 16:11

Jó kis hecc ez a Felcsút-Esztergom sztráda, de kit hat meg ? Már stikában megvan az M1 leágazása Bicskéig, még egy kis kozmetika, és orbán autópályán gurulhat minden cimbihez. Amikre meg tényleg szükség lenne, az a 10-es út megoldása, a budapesti körgyűrű - no, ezek meg, mivel nem érintik Felcsútot, ráérnek ....hja, és kuss legyen ott !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html