Új adón gondolkodnak - mutatjuk, kik járhatnak rosszul

Luxusadót vetne ki az ország gazdagabb rétegeire az MSZP, a minimálbért ugyanakkor adómentessé tennék, és szélesítenék a középosztályt – ezt Botka László az ATV A nap híre című műsorában árulta el az Index szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 17. péntek, 09:49
Fotó: Napi.hu

Az adás elején elmondta, adót akarnak csökkenteni az alacsonyabb jövedelműeknek, az Európai Unión belül ugyanis a magyar jövedelmeknél a legnagyobb az elvonás: a fizetések egyharmada megy az államkasszába. Szerinte Magyarországon csak a magasabb jövedelműek járnak jól, példaként említette a csokot.

Botka szerint a magyar háztartások 50 százaléka lényegében teljesen vagyontalan, vagyis legfeljebb az ingatlant birtokolja, amiben él - olvasható az Indexen. A társadalom nagy részének nincs tartaléka.

A másik 45 százaléknak minimális vagyona van, a lakás mellett maximum egy autót birtokol. A maradék 5 százaléknak viszont 30 milliónál nagyobb vagyona van. A szocialisták ezért azt javasolják, hogy a módosabbak magasabb adóval járuljanak hozzá a közterhekhez, terveik szerint azoknak kellene többlet-hozzájárulást fizetniük, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona, és 100 hektárnál több földje van - hangzott el a telefonbeszélgetésben.

A politikus szerint a kormány intézkedéseinek következtében egyre nő a társadalmi olló és eltűnik a középosztály. Ezen akarnak változtatni a többkulcsos adó bevezetésével.

Számításaik szerint 300 milliárd forintot lehetne beszedni az új intézkedéssel, ezt fordítanák a szegényebbek felzárkóztatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

realestate, 2017.03.17 12:37

Kifelejtette az ingyen sört és szociális bérlakást mindenkinek a Parlament mellett, de mindenképpen a belvárosban! Legyen alapjövedelem, aki dolgozik azt meg büntessék meg magasabb adókkal!

Idióták....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.03.17 10:57

Na menjen a búsba!! Soha többet komcsik!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html