Új korszak jön Magyarországon július 1-jétől - sokan fogják fogni a fejüket

A cégek jelentős része nincs felkészülve a július 1-jétől életbe lépő online számlázásra - írja szerdai számában a Világgazdaság.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 27. szerda, 07:15
Fotó: Napi.hu

A napilapnak adószakértők elmondták, számos vállalat még nem kötötte össze számlázórendszerét a NAV-val. A felkészülési idő rövidsége több meghatározó cégnek is problémát okoz - számol be az MTI.

A külföldi vállalatoknak komplex vállalatirányítási rendszerükbe kell beépíteniük az adott számlázási szoftvert, modult, ezért a NAV által kidolgozott számlázóprogram, amely már elérhető, üzleti folyamataikhoz nem feltétlenül illeszkedik. (Ezt tervezi a kormány adófronton.)

Van olyan cég, amely előzetesen jelezte az adóhatóságnak, hogy csúszni fog az online számlázással, és méltányosságot kért. Az adatszolgáltatási kötelezettség nem teljesítése miatt a cégek számlánként 500 ezer forintos mulasztási bírsággal sújthatók - ismerteti a Világgazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2018.06.27 10:00

@babmami: ő becsületes, neki elhiszik bemondásra...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

babmami, 2018.06.27 09:00

A kaszinókban ahol a vajnácska dőzsöl van e pénztárgép, miért csak a kisebb gazdálkodni akarókat büntetik azzal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html