Új, még ingyenes sztrádát adtak át

Egy autópálya-szakaszt és egy elkerülőutat is átadtak szerdán Debrecen mellett.
Szász Péter, 2017. december 13. szerda, 14:19
Fotó: MTI Fotó

Átadták az M35-ös autópálya folytatásának első ütemét és a debreceni déli elkerülő utat. Az év végéig ingyenes a sztráda ezen szakasza - írja a dehir.hu. A most átadott 5 kilométeres új sztrádaszakaszt 17 milliárd forintból építették meg öt új híddal és két külön szintű csomóponttal.

Az 5 kilométeres déli elkerülőt ötmilliárd forintból készítették el, az útszakaszon három felüljárót építettek, bekötötték a déli ipari parkba, emellett a 47-es főúton közvilágítással ellátott körforgalmat is kialakítottak. A két útszakasz mentén 194 ezer fát és cserjét ültettek.

Az M35-ös új szakaszát két ütemben építik meg, az első ütem része a sztráda első öt kilométeres szakasza az elkerülőig, a második szakasz az elkerülőtől Berettyóújfaluig tart majd, már a második ütem építése is folyik, azt a jövő év végére fejezik majd be.

A déli elkerülő út és a 47-es főút csomópontja Mikepércs közelében van, ott körforgalmat építettek. Jövőre az M35-ös új szakaszát is bevonják a fizetős autópálya-szakaszok közé, de idén még nem kell majd fizetni.

Az új sztrádaszakasszal a kialakítás alatt álló déli ipari park is gyorsforgalmi kapcsolatot kapott - mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Címlapkép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

HOZZÁSZÓLÁSOK