Új milliárdok az MNB alapítványainak

A Magyar Nemzeti Bank 12 milliárd forintot adott a már e nélkül is több mint 250 milliárdos vagyonú Pallas Athéné alapítványoknak, amelyből újabb ingatlancéget alapíthattak.
Napi.hu, 2015. december 11. péntek, 08:30
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) november elején módosította az általa létrehozott hat Pallas Athéné Alapítvány alapító okiratát, úgy, hogy azok teljes vagyonukból 2-2 milliárd forinttal többet, valamint azok hozadékát használhassák fel közvetlenül - derül ki a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott iratokból.

Ezzel az MNB alapítványai immár 263 milliárd forint értékű vagyonnal gazdálkodhatnak. A legtöbbel, 60 milliárd forinttal a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló Domus Animae, mely az emelés nyomán már 20 milliárd forintot és annak hozadékát fordíthatja oktatási célú támogatásra. Vagyonuk többi részét - Matolcsy korábbi tájékoztatása szerint - az alapítványok állampapírokba tették, és csak az azon elért hozamot használhatják fel - írja a Világgazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

enemy, 2015.12.11 12:54

Gyengülő forint miatt megint nyereséges lesz az MNB, mehet is a nyereség a haveroknak :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html