Budapest XII. kerületében, Egerben, Kecskeméten és Pécsen épülne új jégcsarnok. A pontos helyszíneket nem jelölték ki, csak annyit szögeztek le a határozatban, hogy állami, önkormányzati tulajdonú ingatlanokon épüljenek fel a csarnokok - gyűjtötte össze a Magyar Jégkorong-szövetséggel közösen megvalósítandó projekteket a portál.

A program teljes összegét még nem határozták meg, de az előkészítésre 80 millió forintot különítettek el a hokiszövetség javára. Nem ez az első csarnoképítési hullám: taóból építenek jégcsarnokot Győrben (a tervek szerint nettó egymilliárd forintból, 1900 fős lelátóval), szintén taóból épül 2,2 milliárd forintért jégcsarnok Szombathelyen (450 fős lelátóval), egy budafoki jégcsarnok felépítésére 3 milliárd forintot adtak korábban, a Modern városok program keretében csarnokot ígértek Veszprémbe és Salgótarjánba is.

De tervben van egy grandiózus projekt is: a Kósa Lajos vezette korcsolyaszövetség budapesti korcsolyázó központot építene, amelyre már kész vannak a tervek, és egyelőre csak tippelni lehet, hogy 40-50 milliárd forint elég lesz-e rá - írja a Zoom.

A fotó forrása: AFP Photo/APA/Erwin Scheraiu.