Új pénznyelőt talált a kormány a stadionok után

A jégcsarnokok felé fordul a kormány érdeklődése: A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint négy helyszínre terveznek hokicsarnokokat - írja a Zoom.hu.
Szabó Dániel, 2018. április 5. csütörtök, 16:28
Fotó: AFP

Budapest XII. kerületében, Egerben, Kecskeméten és Pécsen épülne új jégcsarnok. A pontos helyszíneket nem jelölték ki, csak annyit szögeztek le a határozatban, hogy állami, önkormányzati tulajdonú ingatlanokon épüljenek fel a csarnokok - gyűjtötte össze a Magyar Jégkorong-szövetséggel közösen megvalósítandó projekteket a portál.

A program teljes összegét még nem határozták meg, de az előkészítésre 80 millió forintot különítettek el a hokiszövetség javára. Nem ez az első csarnoképítési hullám: taóból építenek jégcsarnokot Győrben (a tervek szerint nettó egymilliárd forintból, 1900 fős lelátóval), szintén taóból épül 2,2 milliárd forintért jégcsarnok Szombathelyen (450 fős lelátóval), egy budafoki jégcsarnok felépítésére 3 milliárd forintot adtak korábban, a Modern városok program keretében csarnokot ígértek Veszprémbe és Salgótarjánba is.

De tervben van egy grandiózus projekt is: a Kósa Lajos vezette korcsolyaszövetség budapesti korcsolyázó központot építene, amelyre már kész vannak a tervek, és egyelőre csak tippelni lehet, hogy 40-50 milliárd forint elég lesz-e rá - írja a Zoom.

A fotó forrása: AFP Photo/APA/Erwin Scheraiu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.04.05 20:02

Ha a Duna nem akar befagyni akkor műjégen koronázzák viktort :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html