Újabb fideszes módosíott a vagyonnyilatkozatán

Nem a földhivatali adatoknak megfelelően töltötte ki a 2012-es vagyonnyilatkozatát Szatmáry Kristóf fideszes képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára - írja az Index az Origóra hivatkozva. Az Origo szerint Szatmáry felerészben tulajdonos volt egy XVI. kerületi házban, amit viszont nem szerepeltetett a nyilatkozatban.
Index.hu, 2014. április 5. szombat, 10:49
Fotó: Napi.hu

A tulajdoni lap szerint Szatmáry Kristóf és felesége 2012. július 20-án fele-fele arányban vásárolták a házat, és ez a tulajdonrész 2013. március 7-ig a képviselő birtokában is volt, fel kellett volna tüntetni a január 30-án kitöltött nyilatkozatban.

Szatmáry Kristóf az Origónak azt mondta, hogy a nyilatkozat kitöltésének időpontjában már átadta feleségének a tulajdonrészt, csak azt a földhivatal később jegyezte be. A lap azonban emlékeztet rá, hogy a vagyonnyilatkozat nyomtatványán külön figyelmeztetnek, hogy azt az ingatlan-nyilvántartási adatokkal megegyezően kell kitölteni.

"A feleségemmel volt egy másik XVI. kerületi házunk, ennek fele-fele arányban voltunk tulajdonosai. Hogy tisztább legyen a helyzet, 2012 végén elcseréltük a tulajdonrészeinket, így régi házunk 100 százalékban az enyém lett, az új ház pedig teljes egészében az övé" - magyarázta Szatmáry az Origónak. A szerződést erről már 2012 végén aláírták - ezért nem szerepeltette a nyilatkozatban -, de a földhivatal csak hónapokkal később jegyezte be.

A 2014-es nyilatkozatban már nem szerepel ez a ház, csak feltehetően a feleségében, amely viszont nem nyilvános.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bozsik47, 2014.04.05 11:44

Amit szabad Jupiternek nem szabad a hatökörnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.04.05 11:09

a vagyonnyilatkozatok sz@rt sem érnek..semmi következményük
(lásd: Rogán uazért, amiért Simon előzetesben, még szabadlábon kószál)
a pártfinanszírozás az új trv. szerint még nagyobb korrupcióra ad lehetőséget (törvényesítve)

majd az a párt akar valójában a korrupció ellen küzdeni, amelyik első dolga a pártfinanszírozás rendbetétele..

ez a párt kétharmaddal sem tette meg, sőt, nagyobbra nyitotta az ollót..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2014.04.05 10:58

"A feleségemmel volt egy másik XVI. kerületi házunk, ennek fele-fele arányban voltunk tulajdonosai. Hogy tisztább legyen a helyzet, 2012 végén elcseréltük a tulajdonrészeinket, így régi házunk 100 százalékban az enyém lett, az új ház pedig teljes egészében az övé" - magyarázta Szatmáry az Origónak.

Teljesen hétköznapi dolog egy keresztény családban. :)
Ami az enyém ahhoz semmi közöd, a tieddel meg azt csinálsz amit akarsz. :)
Rémusz bácsi gyenge kezdő ezek mellett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html