Újabb járulékcsökkentésről beszélt Szijjártó

Az Egyesült Államok a második legfontosabb befektető Magyarországon és az ország EU-n kívüli első számú exportpiaca - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által szervezett üzletember-találkozón.
Domokos László, 2017. szeptember 28. csütörtök, 14:00
Fotó: AFP

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a napokban az Egyesült Államokban sikeres tárgyalásokat folytatott, 31 cég képviselőjével találkozott, és a megbeszéléseken áttekintették a vállalkozások befektetési terveit is - írta az MTI.

A magyar kormány tervei szerint jövőre újabb versenyképességet erősítő intézkedések lépnek életbe. Például várhatóan kezdeményezik 2018 elejétől a munkáltatói járulékoknak - az eredeti elképzelésekhez képest mért - további csökkentését, és a lakhatási támogatásokban is újabb kedvező változtatások lesznek.

Országosan nemcsak az új munkahelyeket teremtő beruházások számíthatnak támogatásra, hanem a versenyképességet fenntartó, erősítő beruházásoknak is adhatnak készpénztámogatást. Továbbá az oktatási rendszer megújításával, a munkaerő mobilitásának segítésével, a lakhatási támogatások kiterjesztésével igyekszik a kormány választ adni a munkaerő-problémákra - sorolta a külgazdasági és külügyminiszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK