Újabb megszorítás előtt vagyunk?

Az Európai Bizottság a jelek szerint a vártnál erőteljesebb álláspontra helyezkedett a magyar államháztartási deficitcél ügyében, ezért valószínűsíthető, hogy a magyar kormány hamarosan újabb egyenlegjavító lépéseket jelent be - jósolták kedden londoni elemzők.
MTI, 2012. október 30. kedd, 12:39
Fotó: Napi.hu

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó piacokkal foglalkozó szakértői befektetőknek összeállított helyzetértékelésükben közölték: korábban arra számítottak, hogy Brüsszel hajlandó lesz elfogadni egy "mérsékelt költségvetési elcsúszást", amellyel jövőre 3 százalék felett maradhatott volna a GDP-arányos magyar költségvetési hiány.

A legutóbbi időszakban kiszivárgott "szűkszavú kommentárokból" azonban a Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői szerint úgy tűnik, hogy az EU-bizottság egyértelműen 3 százalék alatt akarja látni a jövő évi magyar deficitet. Ennek alapján a ház közgazdászai arra számítanak, hogy a magyar kormány a következő hónapban újabb, ezúttal 150-200 milliárd forintos költségvetési korrekciós csomagot terjeszt elő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2012.10.30 14:12

@Vote: De a fidesznyik önkormányzatok 2006-tól nyugodtan vehettek fel hiteleket... Meg persze az EU-n kívül is van élet ov szerint... Csak drágább.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2012.10.30 13:52

A hiany csak a delieknel szallhat el. Ott viszont brutalisan és barmikor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html