Újabb uniós százmilliókat költenek a hátrányos helyzetűekre

A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatását 700 millió forint európai uniós támogatással, több mint 160 szervezet közreműködésével segíti az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA Nkft).
MTI-Eco, 2014. április 30. szerda, 15:33
Fotó: Reuters

A társaság MTI-hez eljuttatott szerdai tájékoztatása szerint a "FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban" kiemelt projektben az alacsony iskolai végzettségű fiatalok, a megváltozott munkaképességűek, a GYES-ről, a GYED-ről visszatérő nők, a roma kisebbség, valamint a hátrányos helyzetű településeken élők munkához jutását támogatják.

A program keretében az OFA Nkft. szakemberei szakmai műhelyeken és tanácsadásokon, célcsoport-orientált tudásbővítéseken segítik a foglalkoztatási projekteket megvalósító szervezetek munkáját, hangsúlyt fektetve a foglalkoztatást élénkítő együttműködések minőségének fejlesztésére, a tapasztalatok átadására, a módszerfejlesztés és tudástár létrehozására.

Az OFA Nkft. munkatársai a programban eddig 79 projektgazdának több mint 500 alkalommal nyújtottak folyamatos tanácsadást, összesen 26 szakmai rendezvényt szerveztek, több mint 1000 fő részvételével.

HOZZÁSZÓLÁSOK