Újra a Batthyány térig jár a HÉV

A jövő hét elejétől már várhatóan ismét a Batthyány térig közlekedik majd a HÉV, és megkezdődik az alagútja feletti sínpályák kiépítése is.
Inforádió, 2015. augusztus 4. kedd, 13:03
Fotó: Napi.hu

A megfelelő ütemben halad a fonódó villamos beruházás Margit-hídi üteme, a sínkapcsolat már teljes - mondta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. stratégiai és innovációs igazgatója, Nyul Zoltán.

Épülnek a villamosvágányok, illetve a Batthyány tértől induló szakaszon zajlik a kereszttartó gerendák cseréje, illetve az oszlopsorok megerősítése. A HÉV-közlekedés augusztus 9-től helyre fog állni a Margit körútig, illetve teljes egészében a Batthyány térig is. Ennek eredményeként a munkálatok a felszínen vágányépítéssel tudnak folytatódni már a Batthyány tér irányába is.

Nyul Zoltán hangsúlyozta, a Margit-híd alatt már elkészült a villamossínpálya. A jelentősége abban van, hogy a rendelkezésre álló szűk tér kihasználása érdekében a hídtól északra, illetve téltől közlekedő párhuzamos villamosvágányok itt egy vágányba összefonódnak, ezt egy jelzőlámpás csomóponttal fogja majd a rendszer, tehát az áthaladó villamosok rendjét jelzőlámpával fogja biztosítani.

A budai fonódó villamoshálózat várhatóan 2016 tavaszára készül el.

HOZZÁSZÓLÁSOK