Újra célkeresztbe kerülnek az autósok

Óbudán hétfőtől újrakezdik a bírságolást a közterületeket figyelő kamerák felvételei alapján annak ellenére, hogy nem egyértelmű ennek jogossága. A kerületi vezetés tapasztalatai szerint a büntetések felfüggesztése nyomán az autósok fittyet hánytak a szabályokra.
Komócsin Sándor, 2017. április 26. szerda, 09:00
Fotó: Napi.hu

Az Óbudán szabálytalankodó autósok újra számíthatnak arra, hogy vaskos pénzbírságot szabnak ki rájuk a szabálysértésüket rögzítő kamerafelvételek alapján - írta a Magyar Nemzet a kerületi önkormányzat közleménye alapján. Az ügyben korábban éles vita alakult ki Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs kerületi polgármester között.

Az előbbi szerint jogtalan az ilyen büntetés, mert a közterület-felügyelőknek jelen kell lenniük a vétség megállapításakor. A rendőrség egyik korábbi nyilatkozata ezt látszik alátámasztani, ám az országos rendőrfőkapitány időt kért a hivatalos állásfoglalás kialakítására.

Eközben a kerületben azt tapasztalták, hogy amióta az aggályok miatt felfüggesztették az "automata" bírságolást, elszaporodtak a szabálysértések. Ezért Bús saját maga minősítette szabályszerűnek az ilyen büntetéseket, amelyeket hétfőtől újrakezdenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK