Újra lecsapott a NAV - 200 milliós fogás

A NAV munkatársai olyan őrzésvédelemmel foglalkozó bűnözői csoportra csaptak le, amely sem adót, sem járulékot nem fizetett, és ezzel több, mint 212 millió forint kárt okozott az államnak.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 20. csütörtök, 08:14
Fotó: Napi.hu

Az elkövetői kört egy fejér megyei férfi irányította. A céghálózat csúcscége vagyonőröket foglalkoztatott, azonban ezeket a dolgozókat a láncolat alján lévő "bukó" cégekhez jelentették be, de járulékot nem fizettek, a bevételek után pedig nem adóztak. A rövid időn belül felhalmozódott tartozással egyszerűen megszűntek, és a dolgozók egy újabb bukó-céghez kerültek - írja az MTI.

Az akcióban a nyomozók 26 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. 7 gyanúsítottat hallgattak ki, és 5 céggel szemben indítottak eljárást. A bűnös vagyon visszaszerzésére gépkocsikat, követelést foglaltak le és bankszámlákat zároltak tízmilliós nagyságrendben. A nyomozók munkáját IT szakemberek segítették a bizonyítékok lefoglalásában, valamint az intézkedésekben közreműködött a NAV Bevetési Igazgatósága és a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága is.

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt az elkövetők akár 10 év szabadságvesztésre is számíthatnak. (Nagyot változik az élet júliustól - figyelmeztet a NAV.)

HOZZÁSZÓLÁSOK