A tervezett napirend szerint benyújtástól függően és a határozati házszabályi rendelkezésektől való eltérés esetén már hétfőn lefolytathatják az idei büdzsé módosításának általános és részletes vitáját, valamint szavazhatnak a módosító indítványokról és el is fogadhatják a javaslatot. Az idei költségvetést két hete már módosította az Országgyűlés az E.ON gázüzletágának megvásárlásával összefüggésben. A mostani módosítást még nem nyújtotta be a kormány. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a kormány tájékoztatása szerint az újabb változtatás a korábban elfogadott javaslathoz kapcsolódó módosításokat tartalmaz.

Szintén új javaslatot nyújtanak be a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényhez, amelyet a tervek szerint hétfőn megtárgyal, kedden pedig elfogad az Országgyűlés.

Hétfőn az alkotmánybírónak megválasztott Salamon László helyére érkező Gaal Gergely (KDNP) képviselői mandátumigazolásával kezdi a munkát a parlament. Ezt a napirend előtti felszólalások, majd az interpellációs időszak követi.

Ezután a képviselők az idei költségvetés módosítása mellett szavaznak a határon túli magyarokra vonatkozó feladatok végrehajtásáról szóló beszámolóról, a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes törvények módosításáról, valamint a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény módosításáról is.

A napirend szerint a határozathozatalokat követően tartják egyebek mellett a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényjavaslat, valamint - szintén benyújtástól függően - a teljesen állami tulajdonú fekvőbeteg-szakellátó gazdasági társaságok központi költségvetési szerv általi átvételéről szóló törvényjavaslat, illetve a hegyközségekről szóló törvényjavaslat általános vitáját. Szintén hétfőn kerül sor a szociális közműszolgáltatás kialakításáról szóló javaslat, a médiatörvény, illetve a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottság határozati javaslatának részletes vitájára is.

Kedden szintén határozathozatalokkal kezdi a munkáját az Országgyűlés. Ekkor szavaznak egyebek között a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) működésével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló törvényjavaslathoz, az egyes igazságügyi jogviszonyokban alkalmazandó felső korhatárral kapcsolatos törvénymódosításokhoz és az alaptörvény negyedik módosításához benyújtott módosító indítványokról. Emellett zárószavazása lesz a választási körzethatárok módosítását szabályozó törvényjavaslatnak és a helyi önkormányzatokra vonatkozó törvényességi felügyeleti eljárásról szóló javaslatnak is.
A szavazásokat követően még hét törvényjavaslat - köztük a felnőttképzésről szóló és a birkózásnak a nyári olimpiai játékok programján való megőrzéséről szóló javaslatok - általános vitáját is lefolytatják a képviselők, két részletes vita mellett.