Újra működik a kormány csodafegyvere

Ismét elérhető az ekáer-rendszer, amely kedd este néhány órán keresztül nem működött - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kedd éjszaka közzétett rendkívüli közleményből.
MTI-Eco, 2015. március 4. szerda, 07:36
Fotó: MTI/AP

A NAV azt írta: az este fél nyolctól az ekáer-rendszerben (elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer) fennálló központi hálózati problémát 23 óra 10 perckor elhárították.

A bejelentéseket legkésőbb az üzemzavar megszűnését követő munkanapon teljesítsék az adózók.

A vonatkozó rendelet kimondja: ha az ekáer-rendszerben üzemzavar történik, az adóhatóságnak a zavarról rendkívüli közleményt kell közzétennie a honlapján. A szabályozás rögzíti: ha az ekáer elektronikus felület üzemzavar vagy karbantartás miatt, vagy az internet-szolgáltatás elégtelensége miatt nem érhető el, a bejelentés elmulasztása miatt az adózó nem szankcionálható és a bejelentéseket az akadály megszűnését követő munkanapon kell teljesíteni.

Az idén életbe lépett elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer lényege: minden útdíjköteles - 3,5 tonna össztömeget meghaladó - járművel történő fuvarozás feltétele az, hogy a fuvarozó rendelkezzen ekáer-számmal. Az új szabályozás célja a jogkövető piaci szereplők helyzetbe hozása, tevékenységük elismerése, az átláthatóság biztosítása, az áfacsalás teljes kiszorítása az országból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.04 09:25

jó hír ...,sok 50-100 millás kecó épül adózatlan pénzekből ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html