Uniós eljárások: újabb témában intett be a magyar kormány

A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját, mert a magyar és az európai emberek biztonságát tartja elsődlegesnek - idézi az MTI a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárát.
K. Kiss Gergely, 2017. május 30. kedd, 14:16
Fotó: Napi.hu

Tuzson Bence felidézte: az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, és körülbelül két hete újabb levelet küldtek az ügyben, s további kérdéseket tesznek fel a jogi határzárral és a tranzitzónákkal kapcsolatban.

Az államtitkár ismertetése szerint a kérdésekre június 17-ig kell válaszolni. Hozzátette: a kormány legutóbbi ülésén úgy határozott, nem változtatja meg bevándorláspolitikáját, és ha szükséges, áll a bizottsági, majd - ha szükséges - a bírósági eljárás elé. Megjegyezte: a kormányt ebben erősíti a nemzeti konzultáció, amiben eddig több mint 1 millió 660 ezren vettek részt.

"Nem kívánjuk lebontani a kerítést, ragaszkodunk a tranzitzónákhoz, a jogi határzárhoz és ahhoz, hogy betartsuk a schengeni szabályokat és megvédjük az Európai Unió határait" - fogalmazott Tuzson Bence.

Elmondta: az Európai Bizottság a tranzitzónákat és az ahhoz kapcsolódó szabályozást, valamint a jogi határzár szigorítását kifogásolja, miközben a tranzitzóna a bizottság állításával szemben nem jelent őrizetet, az oda önkéntesen belépő bármikor elhagyhatja a tranzitzóna területét. Emellett nem őrzött területről van szó, és biztosítanak benne minden ellátást, és van olyan része is, amely kifejezetten a kísérő nélküli kiskorúaknak, családoknak, egyedülálló férfiaknak, illetve nőknek van kialakítva - fűzte hozzá.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy Európa területén állandósult a terrorveszély, a legutóbbi, manchesteri merénylet pedig azt igazolja, hogy a terrorizmus célpontjai a gyerekek lettek. Ez megengedhetetlen - jelentette ki, hozzátéve, az Európai Uniónak is mindent meg kell tennie a gyerekek biztonsága érdekében, ezért át kellene gondolnia magatartását. Szavai szerint jelenleg Brüsszel nem vesz tudomást arról, milyen veszélyt jelentenek a terroristák.

(A Ceu-ügyben zajló kötelezettségszegési eljárás fejleményeiről itt olvashat.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.05.31 08:16

@Darabont1453:
Majd jönnek a frankó emeszpés meg LMPBTQIA-s haverjaid és minden rendben lesz ugye?
Azonnal megszűnik a kivándorlás és a kintiek is hazajönnek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2017.05.31 01:13

Így van ! Ez tényleg jó hír. Kár, hogy a kutya se akar ide bevándorolni, sőt még pár százezer magyar is elment innen az "elmúltnyócévben " , csak ez már az ő "elmultnyócévük" és nem a Fletóé.
Jó lenne ha ez a félmillió honfitársunk megint be/vissza akarna vándorolni, csak ennek nyoma sincs egyenlőre. Mert ha ez így megy tovább akkor lassan csak ez a szimpatikus, soha nem hazudó Tuzson Bence, meg néhány haverja marad itt. És akkor nem csak a frankó új stadionok lesznek üresek, hanem az egész ország.
Szerintem ez a szerencsétlen a migránsokra/menekültekre gondol, de azok se ide akarnak jönni, csak áthaladni.
Mondjuk azt jól teszik, ha nem engedik, van már elég deviáns robbantgató és lesz még több is ha az ISIS-nek befellegzik. De ezek magyar szempontból nem bevándorlók, és ezt ez a hazudozó gyökér is tudja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix2, 2017.05.30 17:56

"A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját"

Végre egy jó hír.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html