Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) hétfő délelőtt kiadott egy cáfoló közleményt, a Népszava forrásai szerint valóban érkezett levél a létszámstopról a minisztériumtól, amelyről hétfőn a Napi.hu is beszámolt. A rendelkezés azért is volt különösen meglepő, mert az Országos Mentőszolgálat kivonuló állománya jó ideje létszám-problémákkal küzd. Szinte minden megyében vannak meghirdetett álláshirdetéseik, de nem tudni, hány szakember hiányzik az ellátási rendszerből.

A napilap arról ír, hogy egyes hírek szerint akkora az emberhiány, hogy nem áll szolgálatba a közép-magyarországi régióban a bevethető autók 20-30 százaléka. Az OMSZ válaszában konkrét adatokat nem közölt, de azt írta: valamennyi személyi és tárgyi feltétele folyamatosan biztosított.

Szerintük most már többen lépnek be a mentőkhöz, mint ahányan távoznak. De nagy a fluktuáció, ezért vannak álláshirdetéseik és várják az életeket menteni vágyók jelentkezését.

A szervezet legutolsó, nyilvánosan is elérhető 2016-os statisztikai összefoglalója szerint országos átlagban a sürgős hívások 68-69 százalékában sikerült tartani csak a 15 perces normaidőt. További 23-24 százalékban fél órán belül értek célhoz, a betegek hét százalékának viszont még ennél is többet kellett várnia - írja a lap, amely szerint romlott a kiérkezési idő.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.