Váratlan hír érkezett a patikákból

Van olyan elektronikus újítás, ami a járvány után is megmarad, az eRecept könnyített kiváltása viszont nem - számolt be a Weborvos.hu.
Domokos László, 2020. május 29. péntek, 10:58
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Valószínűleg a veszélyhelyzet hivatalos lezárása után 90 nappal megszűnik a lehetőség, hogy online rendeljünk az orvostól gyógyszert, és az is, hogy csupán egy taj-számmal valamint a személyi igazolványunkkal kiválthassuk az orvosságot a patikában - mondta Mázi Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) modulfelelős csoportvezetője az IME infokommunikációs online konferenciáján a Weborvos.hu beszámolója szerint.

A tervek szerint a veszélyhelyzetben bevezetett lehetőség, miszerint a gyógyászati segédeszközök egy részét is lehet interneten rendelni, egyelőre megmarad. A szintén a járvány miatt bevezetett alternatívát, az online orvos-beteg találkozást is tovább finanszírozza az állam.

A jelek szerint a lakosság nagy része hozzászokott az eRecept-formához. Mázi Miklós szerint korábban úgy kalkulálták, az összes recepten belül optimális esetben 80 százalék lesz az elektronikus vények aránya, de a mostani számok ennél is jobbak, azt mutatják, ez az arány a 90 százalékot is eléri.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MaTar, 2020.05.30 07:25

Nem tudom milyen észérv hozható fel a gyógyszer-kiváltási meghatalmazásokra. Szerintem semmilyen. Ez az ideiglenes módszer az eredeti szabályhoz képest nagyon jó volt, és meg is kellene tartani. Újabb szép lépés lenne a haszontalan bürokrácia leépítésének útján. Ráadásul számottevően könnyítené az emberek életét és néha-néha még életet is menthetne..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.05.29 15:45

Tudod mi lenne a váratlan hír a patikáktól?
Ha olcsóbb lenne a gyógyszer. Na, az szíven ütne mindenkit, de hirtelen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html