Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Varga Judit azt mondta, a kormányfő megígérte neki, hogy számíthat a támogatására a fizetések rendezésének ügyében, mert méltatlan az igazságszolgáltatásban dolgozók bére - írta az MTI.

A Népszava hétfőn írt arról, hogy a pénteken elfogadott 2020-as költségvetésben nincs nyoma a bírói bérek emelésének, pedig az illetmény növelésre a kormány több tagja, így az új igazságügyi miniszter is ígéretet tett. A jövő évi büdzsében az ideivel lényegében megegyező összeg - 73,8 milliárd forint - van elkülönítve a bíróságok személyi juttatásaira, míg további 14,9 milliárd a munkaadókat terhelő járulékokra és a szociális hozzájárulási adóra.

A tárcavezető az M1-an az mondta, hogy tiszteli elődjét, és folytatni akarja az általa megkezdett munkát, óhatatlanul megjelentek azonban új célkitűzések is, mivel mostantól az Igazságügyi Minisztérium segíti majd az Európai Unióval (EU) kapcsolatos magyar politikát.

Miniszterként folytatja államtitkárként megkezdett munkáját, a hetedik cikkely szerinti eljárás ügyében képviseli a magyar érdekeket. A tagállamok kölcsönös tiszteletére épülő Európát kell szorgalmazni. Varga Judit szerint a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) együttműködése hihetetlenül sikeres.