A kormány nem számít az állampapír-hozamszintek nagyobb változására az amerikai Fed politikájának módosulása esetén sem. A legnagyobb államkötvény-vásárló, a Templeton elégedett a jelenlegi hozamokkal - állítja a miniszter, aki szerint a piac másképp látja a magyar papírok vonzerejét, mint ami a hitelminősítők megítéléséből következne. Ugyanakkor nem akarja jobban elmérgesíteni a viszonyt ezekkel az intézményekkel. Túl sok energiát sem akarnak viszont fektetni a győzködésükbe.

Az egykulcsos adó kilenc százalékra csökkentése 500 milliárd forintot venne ki a költségvetésből, az újabb lépés jövő ősszel, a 2015-ös adócsomag tárgyalásakor kerülhet napirendre. Arra a kérdésre, hogy mivel lehet pótolni az adócsökkentést, a miniszter a gyorsuló gazdasági növekedésből származó többletjövedelmeket nevezte meg lehetséges forrásként.

A beruházásokról úgy vélekedett, hogy új befektetések bizonyosan érkeznek a kis- és középvállalati szektorba, de hogy új nagyberuházó érkezik-e, azt nem tudta megítélni. A Dunaferr tervezett, majd lemondott visszavásárlásáról, illetve általában az állami cégvásárlásokról azt mondta, hogy a magyar kormány nem az 1947-es kommunista kormány, amelyik ha valamilyen céget vagy ágazatot államosítani akart, akkor azt minden áron keresztülvitte.

Szóba került a NAV-botrány kirobbantója, Horváth András is, akinek nem kínálna munkát a tárcánál. Mint mondta: "Ha azt a minőséget tudja produkálni, amit a tájékoztatóin előadott, akkor nincs, az NGM-ben jobb képességű kollégák dolgoznak" - írta az Index a Figyelőre hivatkozva