Varga: a legkedvezőbb pénzügyi megállapodásra törekszünk Pakson

Az ország szempontjából a lehető legkedvezőbb pénzügyi megállapodásra törekszünk, a pénzügyi tárgyalások a két új paksi erőművi blokk megépítéséről még nem zárultak le - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élőben című műsorában kedden este.
MTI, 2014. január 14. kedd, 21:31
Fotó: Napi.hu

Hozzátette: a keddi bejelentés szerint az orosz fél 10 milliárd eurót biztosít a konstrukcióhoz, a hitelt a beruházás befejezése és az üzembe helyezés után Magyarországnak kell törlesztenie 21 éven keresztül.

Varga Mihály szerint ilyen konstrukciók nincsenek a világban, 10 vagy 15 éves futamidejű hitelek vannak általában. Az orosz fél a költségek 80 százalékát fedezi, 20 százalékát pedig a magyar.

Hangsúlyozta: a teljes keretösszeg 40 százaléka, nagyjából 3-4 milliárd euró hazai vállalkozásokat fog segíteni, és legalább 1 milliárd euró adók és járulékok formájában fog befolyni a hazai költségvetésbe.

Varga Mihály szerint biztonságos és olcsó áramot fog nyereségesen termelni a két új paksi blokk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogyu, 2014.01.14 22:08

Egy ilyen, a nyilvánosság elől elzárt, versenyeztetés nélkül odaitélt óriásüzletben a kenőpénz nagysága is gigaméretű lehet. Orbánnak még az ükunokái is aranyfürdőt fognak használni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.01.14 22:04

"Hangsúlyozta: a teljes keretösszeg 40 százaléka, nagyjából 3-4 milliárd euró hazai vállalkozásokat fog segíteni,"

Köszönjük varga úr, most már értjük e megállapodás hátterét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html