Varga Mihály: nem akar külföldi hitelt felvenni a magyar kormány

A koronavírus-járvány miatti új gazdaságvédelmi intézkedések mellett a kormány néhány korábbi döntést is meg szeretne őrizni, ilyen az is, hogy két százalékkal csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Kossuth rádióban.
Domokos László, 2020. április 7. kedd, 11:11
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd - Képünk illusztráció.

A kormány által kidolgozott gazdaságvédelmi akcióterv értéke a GDP 18-20 százaléka körül van. A koronavírus-járvány miatt kidolgozott program a második fázisban jár, és tovább bővíthető, ha erre szükség van. Ha úgy látjuk, hogy nem elegendő a munkahelyteremtés érdekében ez a mostani szakasz, akkor a kormánynak további lépéseket kell hoznia - fogalmazott a tárcavezető az MTI beszámolója szerint.

Most az a döntés született, hogy a járvány miatt a költségvetési hiányt egy kicsit "elengedhetik", de továbbra is 3 százalék alatt próbálják tartani: a 2,7 százalékos hiány csaknem ezer milliárd forintos plusz mozgásteret enged.

Nem tervez külföldi hitelt felvenni a kormány, hiszen Magyarország olyan stabil pénzügyi pályára került az elmúlt években, ami lehetővé teszi, hogy saját forrásokból teremtse meg a koronavírus-járvány miatt szükséges gazdaságvédelmi program lehetőségét - fogalmazott a pénzügyér.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dezsogazdag@gmail.com, 2020.04.07 13:23

Hova tünnek azok az UNIO-s támogatások,a magánszemélyek adományozásai ,ha még mindig nicsen elég védőmaszk ,meg lélegeztető készülék ,......sok más még ???Valakik lenyúlják ??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dezsogazdag@gmail.com, 2020.04.07 13:19

Ne vegyen semmiképpen a kormány a Magyar emberek terhére hitelt mhanem nem kellene osztogatni a pénzeket az egyházaknak, stadionokra , külföldnek meg az amúgyis gazdag vállalkozóknak .M észáros l.Tiborc ívejnek .........sokak még !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html