Véget ért a népszámlálás

Hétfőn éjfélkor véget ért a népszámlálás, ezután már csak pótösszeírásra lesz lehetőség november 8-áig - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője. Hétfő délutánig országos átlagban a háztartások 95 százalékából érkeztek be 14 óráig a népszámlálási adatok.
Inforádió, 2011. november 1. kedd, 08:52
Fotó: Napi.hu

Virágh Eszter kiemelte: novemberben még nyolc napig jelentkezhetnek a polgármesteri hivatalokban a népszámlálási kérdőívek kitöltésére azok, akiket hétfő éjfélig nem kerestek fel a számlálóbiztosok, vagy addig nem voltak elérhetők.

Utalt arra, elsősorban nagyobb városokban várható, hogy sokan élnek majd ezzel az utolsó lehetőséggel, ezért több településen külön ügyfélfogadást alakítanak ki erre a célra.

Ekkor még azok is pótolhatják adataikat, akik addig nem kívántak élni a válaszadás lehetőségével vagy megtagadták az adatszolgáltatást. Velük szemben ezután szabálysértési eljárást indíthat a település jegyzője - hangsúlyozta.

Virágh Eszter szólt arról, hogy a népszámlálás befejezéséhez közeledve megnövekedett az aggodalom amiatt, hogy valaki kimarad az adatszolgáltatásból. Erről tanúskodik az ingyenes zöldszámon lebonyolított napi több ezres telefonforgalom, valamint a számlálóbiztos érkezése iránt érdeklődő elektronikus levelek nagy száma. Ezekben az esetekben a kapcsolatfelvételben a KSH munkatársai segítenek.

Az október 1-31. közötti 15. magyar népszámlálás az első, amelyet az Európai Unió tagjaként hajt végre az ország. Október 16-ig - az ország történetében szintén először - elektronikus úton is ki lehetett tölteni a kérdőíveket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

razarus, 2011.11.02 09:24

Sokkal egyszerubb ok miatt van (most, mert egyebkent nincsen) felnivalo az osszeiras miatt. Igy kepbe kerul a kormany az ingatlanokkal is, tehat -ha akar- nagyon celzottan tud ingatlandot krealni.

WASP:
Megnezted rendesen azt a lapot, amit kitoltottel?
Nem egeszen nevtelen a nepesseg- es ingatlanosszeiras.
A KSH nevre szoloan es egyedi azonositoval(!) gyartatta le az 1-es (ingatlan) adatlapot. Tehat ha valamelyik kitoltes nem erkezik be, akkor azt az illeto nem toltotte ki, illetve nem kuldte be. Ennyi.
A nevtelenseg ugy ertendo, hogy a KSH nem adja ki semmifele hivatalnak es szemelynek sem az egyeni, szemelyes adatokat (erre torvenyi kotelezettsege van, es felel is ezert) hanem kizarolag osszesitett statisztikakat kozol le.
Remeljuk azt, hogy a KSH meg is felel a vonatkozo adatvedelmi torvenyeknek. (Miert ne tenne?)
Olvass figyelmesen: a nyolc napos potossziras lejarta UTAN szabhato ki buntetes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

WASP, 2011.11.01 14:46

Engem az izgat, hogy névtelen bevallás elmaradása esetén, miként szabhatnak ki bírságot névreszólóan ? Pláne nem értem, hogy ha egyszer mégis beadja az álampolgár a 8 napos időszakon belül azt a bizonyos kérdőívet, akkor mire fel kaphat ennek ellenére is büntetést ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

barca, 2011.11.01 12:29

Ez volt az uber hulyenek nezzuk a nepet az egyszer biztos , nepszamlalas egisze alatt informaciot gyujtottek a neprol , mi var meg rank rossz belegondolni! Allitolag nem volt okos beleirni a vallasod ! Erdekes! Lassan maganak allamositunk korszak jon ! Unioban ezt is megengedik ? Nagy a csend!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html