Elképesztő fordulat a veronai tragédia ügyében

Nem a vádlott V. János, hanem váltótársa vezethette a tragikus veronai buszbaleset idején a budapesti gimnazistákat szállító buszt - értesült a Bors.
Szepesi Anita, 2019. március 2. szombat, 13:21
Fotó: MTI/EPA

Újabb tárgyalási napot tartottak tegnap Olaszországban az utóbbi idő legsúlyosabb buszbalesete, a 17 halálos áldozatot követelő veronai tragédia ügyében. A tárgyaláson a megvádolt buszvezető, V. János ügyvédje olyan szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, amely kérdésessé teszi, hogy a vádlott vezette-e a buszt - derül ki a lap cikkéből.

A Bors úgy tudja, a szakvélemény szerint a vádlott testén nem voltak kormánytól eredő sérülések, vagyis ez azt jelentheti, hogy a baleset időpontjában ő nem ült a volán mögött. A balesetben elhunyt sofőr mellkasán találtak viszont találtak zúzódásokat. Az ütközés közben V. János a széksorok közt állhatott.

A veronai tragédia kapcsán itthon az alvászavarokkal küzdő V. János háziorvosát gyanúsítják foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétségével. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint az orvos tudott a sofőr alvászavaráról, és soron kívüli vizsgálatot kellett volna elvégeznie, és el kellett volna tiltania az éjszakai vezetéstől.

A lap úgy tudja, a sofőr súlyos alvászavarának gyógyítása már a baleset előtt megkezdődött.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett és kigyulladt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.03.02 23:22

Ide vezetett, hogy egy boxos tolvaj fölcsuti cigányt választott királyának ez a hülye birka nép. Aki "majdhozráegytörvényt", ugye. Jogszabályok, előírások stb. - mind csak egy jó vicc volt boxos tolvaj cigány királyunknak. Itt az eredmény, hülye birka nép.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2019.03.02 23:11

Két éve történt a baleset. Eddig miért nem mondta, hogy nem ő vezetett? Hiszen ezzel azonnal tisztázhatta volna magát! Számomra ez egy utólagos kapálódzásnak tűnik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html