Hétfőn döntenek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A parlament hétfőn dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint egy az államfő által korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról.
Szepesi Anita, 2021. február 21. vasárnap, 10:28
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A napirendi javaslat szerint az ülés hétfőn 13 órakor a magyar parasport napjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat a kormány tagjainak - írta az MTI.

A Ház ezután határoz az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről. Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot, hangsúlyozva, hogy a kabinet alapvető célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

Döntés várható arról a tavaly decemberben elfogadott hulladékgazdálkodási törvényjavaslatról, amelynek egyes passzusait az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek minősítette.

A parlament szavazhat a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2019-es tevékenységéről szóló beszámolókról, valamint Simonka György és Tiba István (mindketten Fidesz), továbbá Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogának felfüggesztéséről is.

Az ülésnap azonnali kérdésekkel és válaszokkal zárul.

A parlament március 1-jén, hétfőn zárja ülését. A képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mecsabesz, 2021.02.21 11:49

@europeer: Nem csak nálatok, mindenütt a világon, ez a virus csak álca, itt a gazdaság lassú tönkretétele zajlik a kovid hiszti mögé bújva. Depresszióba hajszolják az embereket, ami pusztitóbb mint maga a virus....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2021.02.21 11:25

A Vajda Papír Kft.-nél most vettek új maszkgyártógépsort, Varga Mihály ott virított a gyártósor látványos, tévés elindításakor.
Vagyis azért tett pénzt a gépsorba a tulaj, mert úgy tudja, hogy még sokat kell gyártani belőle.
Tehát a virnyót mindig ránk fogják tölteni?
Mert van oltás, de kell majd még rengeteg maszk?
Orbán legalább 2030-ig tervez, s ahogy olvasom a híreket, a veszélyhelyzet meg is lesz hosszabbítva addig.Orbán se lesz leváltva, marad a vírus, marad a vezér saját hatásköre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html