Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelezése szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között valószínű, de a szélvédett, derült tájakon hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 13 fok között alakul.

Finnország fölötti középponttal markáns ciklon örvénylik, amelynek hatására Európa északi felén gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk déli részén anticiklon található. A magasnyomás területén a hajnali köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után általában kevés a felhő, sokat süt a nap, tartósabban felhősebb tájak csak az anticiklon északi peremén vannak, ott néhol zápor is kialakul, máshonnan csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti felén általában 1 és 9 fok között változik, de az Ural előterében többfelé napközben is fagy. Enyhébb az idő a középső és nyugati vidékeken, ahol a kora délutáni órákra többnyire 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, arrafelé a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között változik. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb, több fokkal hidegebb léghullámok érkeznek, gyengül a nappali felmelegedés.