Csütörtökön délután északon szűrhetik fátyolfelhők időnként a napsütést, de csapadék akkor már sehol sem valószínű. Az élénk északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd csütörtökön északkeleten időnként megélénkül a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között várható.

Mi a helyzet Európában?

A Barents-tengertől a Kelet-európai-síkságon át egészen a Fekete-tengerig húzódó frontrendszer előtt meleg levegő áramlik. Így a szárazföld keleti felén 30 fok köré melegszik fel a levegő, de a front mentén záporról, zivatarról is érkezik jelentés. Európa másik igen meleg területe a kontinens délnyugati harmada, ahol többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek.

A Pireneusi-félszigeten, Franciaország nyugati és déli részén a maximum-hőmérséklet több helyen meghaladja a 35 fokot, Dél-Spanyolországban 40 fokot is mérnek.

Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől Közép-Európán át egészen a Balkán-félszigetig az átlagosnál hűvösebb az idő. Ebben a helyzetben azonban a következő napokban változás várható, a délnyugati meleg levegő a szárazföld középső vidékeit is eléri; csütörtökön már a Kárpát-medencében is erősödik a nappali felmelegedés.