Visszatérhet a télikabátos idő reggelenként - előrejelzés

Az érintőleges hidegfront elhagyja térségünket, és egyre inkább anticiklon alakítja időjárásunkat. Az itt lévő hideg levegő, valamint az éjszakára mérséklődő szél hatására erős éjszakai lehűlés várható, a hajnali órákban a fagyzugos helyeken akár -5 fok is lehet. Hétfőn már erősödik a nappali felmelegedés, a jövő héten sok napsütés várható - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.
K. Kiss Gergely, 2017. március 26. vasárnap, 16:42
Fotó: Napi.hu

Vasárnap a hőmérséklet délután általában 10 és 13 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő - tájékoztat az OMSZ.

Hétfőn túlnyomóan derült lesz az ég, és csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék nem várható. Néhol megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 15 fok között alakul.

Kedd derült időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Reggelre foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

Szerdán kezdetben napos időre lehet számítani. Késő délutántól északkeleten, északon többfelé megnövekszik a felhőzet, és egy-egy zápor is előfordulhat. Emellett sokfelé megélénkül, északon helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet, a fagyzugokban várható gyenge fagy. A nappali maximumok 19 és 23 fok között alakulnak.

Csütörtökön többfelé megerősödik a szél, viszont napsütés várható, főként keleten fordulhat elő néhol záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Pénteken napos, száraz időre lehet számítani, de még többfelé megélénkül, főként északnyugaton helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben 16-21 fokig melegszik a levegő, északkeleten hűvösebb lesz.

Szombaton, április elsején napos időre van kilátás, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Vasárnap főként délen és nyugaton várható szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK