Visszavonul az ismert KDNP-s politikus

Nem szerepel majd a Fidesz-KDNP országos választási listáján, nem lesz parlamenti képviselő a választások után sem Hoffmann Rózsa - tudta meg az ATV.hu
Szász Péter, 2017. december 5. kedd, 16:34
Fotó: Pixabay

Visszavonul Hoffmann Rózsa - mondta el az ATV-nek a Kereszténydemokrata Néppárt egyik vezető politikusa.

A KDNP-sek marasztalták, de időben szólt, ha 70 éves lesz, nem politizál tovább.

Hoffmann vidékre költözött, és már fárasztó volt számára a rendszeres utazás, nem csak a parlamentbe, hanem az Európa Tanács strasbourgi székhelyére is. Hoffmann Rózsa az Európa Tanács magyar delegációjának is a tagja.

A politikus 2010 júniusától 2013 februárjáig a humán csúcsminisztérium oktatásért felelős államtitkára volt.

Vezetése alatt - 2010 augusztusától - kezdődött az állami szerepvállalás jelentős növelése az oktatás finanszírozásában, az önkormányzati iskolák egy részének állami kezelésbe vétele.De az új pedagógusi életpálya-modell kidolgozása is Hoffmann Rózsa nevéhez kapcsolódik.

A diáktüntetések idején a posztot szétválasztották, a felsőoktatási államtitkár Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora lett, Hoffmann Rózsa pedig a köznevelésért felelős államtitkár a 2014-es választásokig.

A 2014-es kormányalakításkor Czunyiné Bertalan Judit vette át Hoffmann Rózsától a köznevelésért felelős államtitkára posztot, de addigra az összes közoktatást érintő fontos döntést meghozták.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK