Viszik a csirkehúst, mint a cukrot, de jön a drágulás

A csirkemell értékesítése 30-40, a csirkecombé 20 százalékkal ugrott meg januárban az áfacsökkentésnek köszönhetően - derül ki az áruházláncok beszámolóiból. A pulyka piaca is alakulgat, ám februárban és márciusban a kínálat gyengélkedése miatt áremelkedések jöhetnek.
Napi.hu, 2017. január 18. szerda, 09:22
Fotó: MTI/EPA

Az év eleje óta a Tescónál átlagosan 20 százalékkal nőtt az értékesítés azoknak a termékeknek a piacán, amelyeket érint az áfacsökkentés - tudta meg az áruházlánctól a Magyar Idők. Elsősorban az akciós csirketermékeknél - például csirkemellfilé és csirkecomb - tapasztalnak nagy ugrást.

A CBA tapasztalatai szerint a csirke minden húsrésze iránt erősödött az érdeklődés, egyes boltjaikban 50 százalékkal ugrott meg a kereslet. A csirke mellett a pulyka is népszerű. A Spar tapasztaltai szerint főként a csirkét vásárolják a vevők, de pulykából is több fogy.

Mivel az ágazat - részben a  madárinfluenza miatt - nem tud azonnal válaszolni a megugrott keresletre, a következő hetekben emelkedhetnek az árak. Szakértők szerint nem fenyeget drasztikus drágulás, ám 5-6 százalékkal nőhet a csirke ára, amit március végén, húsvét előtt további hasonló áremelkedés követhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK