Vizoviczki-ügy: így döntött a bíróság

Hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 3. szerda, 10:52
Fotó: Napi.hu

A vád lényege, hogy a Vizoviczki által háttérből irányított belvárosi szórakozóhelyek bevételük egy részét eltitkolták és ezzel 2010-2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás valósult meg. A módszer lényege az volt, hogy a vádlottak a fogyasztás egy részét nem ütötték be a pénztárgépbe.

Tavaly tavasszal kihirdetett elsőfokú nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék 7 év szabadságvesztésre és 600 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Vizoviczkit, 33 vádlott-társa közül van, aki több éves szabadságvesztést kapott, más enyhébb büntetést, de van olyan is, akit felmentettek.

Idén júliusban az ítélőtábla másodfokú eljárásában az ügyész a bűnszervezet megállapítását es lényeges súlyosítást, a védő felmentést, az eljárás megszüntetését vagy megismétlését, illetve enyhítést indítványozott - írja az MTI. Nemcsak itthon zajlik az élet, egy török bíróság tíz és fél év börtönre ítélte Gülen testvérét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.10.03 15:46

Olcsón megúszta! Több ember halt meg a verőemberei keze által. Nyilván elintézték az ügyvédei, hogy ezekkel az ügyekkel nem hozták kapcsolatba. Arról sem írtak, hogy magas rangú rendőrök vesztegetésével megvádolták-e. Eredetileg ilyesmivel is gyanúsították: elintézte, hogy az ő érdekeltségeinél ne legyen razzia,, de a konkurenseknél igen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html