Vízszerelőnek adták ki magukat és kétmillió forintal rövidítettek meg egy idős asszonyt

A rendőrség fél órán belül elfogta azt a két férfit, akik megtévesztettek egy idős asszonyt és közel kétmillió forintot loptak el tőle - írja a Police.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2019. szeptember 7. szombat, 09:57
Fotó: Getty Images - Dmitri Maruta

A gyanú szerint a két férfi 2019. szeptember 5-én délután becsengetett egy pesterzsébeti idős asszonyhoz, majd magukat közműszolgáltató munkatársainak kiadva bementek a lakásba. Az egyik férfi a konyhában elterelte az idős asszony figyelmét, miközben társa átkutatta a lakást és ellopta a nő megtakarított pénzét, ami közel kétmillió forint volt. A két férfi ezután távozott a lakásból - írja a Police.hu.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói megállapították, hogy a bűncselekményt a 45 éves budaörsi V. Miklós és az 51 éves soproni C. Ferenc követte el.

A feltételezett elkövetők autójukkal leparkoltak Budapest XI. kerületében, a Repülőtéri úton, majd a nyomozók elfogták őket és átkutatták az autót. A rendőrök a kormány alatti műszerfal tárolórekeszében, illetve a két férfinál megtalálták az ellopott pénzt, illetve azon felül még több mint négymillió forintot foglaltak le.

A nyomozók a budaörsi és soproni férfit őrizetbe vették, lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

HOZZÁSZÓLÁSOK