Az utolsó pillanatban fogadták el a XV. kerület költségvetését

A XV. kerület önkormányzata péntek kora este a honlapján tudatta, hogy a testület megalkotta az idei büdzséjét; Németh Angéla polgármester - aki az ellenzék közös polgármester-jelöltje - kilencedszer terjesztette be javaslatát.
Szász Péter, 2019. október 11. péntek, 19:52
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A költségvetés elfogadásával "megtörtént az, amit eddig kilenc hónapon keresztül akadályoztak a fideszes és a velük szövetkező képviselők" - írják.

Az önkormányzati ciklus utolsó ülésére azért kellett előterjeszteni a tervezetet, mert a Kúria felszólította a képviselőket, hogy október 11-ig fogadják el az idei költségvetést - tartalmazza a közlemény.

A tervezetre igent mondott Németh Angéla polgármester mellett Bihal Dávid (MSZP), Bodó Miklós (független), Legárd Krisztián (DK), Király Csaba (RÁTE), Matlák Gábor (Liberálisok), Merk Péter (független), Szilvágyi László (LMP), Tóth Imre (MSZP), Tóth Veronika (DK) és Vékás Sándor (Liberálisok). Nemmel szavazott a Fidesz-frakcióból Agárdi János, Bencsics Lászlóné, Csonka László, Gyurkovics Miklós, Lehoczki Ádám és dr. Pintér Gábor. Tartózkodott a fideszes Báder György, valamint a független Bitvai Nándor és Victorné dr. Kovács Judit (független). A dokumentum megjegyzi azt is, hogy a független Móricz Eszter nem vett részt a ciklus utolsó testületi ülésén.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a költségvetés több területen nagyobb forrást biztosít a korábbiaknál, például négyszer annyit költhet a  kerület egészségügyi beruházásokra, 40 százalékkal többet utakkal kapcsolatos kiadásokra, 30 millió forinttal többet járdák megújítására és építésére, mint tavaly. Tízmillió forinttal több jut játszóterekre is, mint az elmúlt évben, ez további 4-5 játszótér felújítását teszi lehetővé.

Mintegy 20 százalékkal nő a hulladékszállításra fordított összeg, valamint az óvodák, bölcsődék és más intézmények kisebb beszerzéseire is 118 millió forinttal több jut a korábbiaknál - írták.

HOZZÁSZÓLÁSOK