Zsugorodhat a versenyhivatal jogköre

Egy törvényjavaslat szerint nemzetstratégiai jelentőségű fúziókhoz a jövőben nem kérnék a GVH engedélyét.
MTI-Eco, 2013. október 11. péntek, 16:40
Fotó: Napi.hu

A jövőben a közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített összefonódáshoz (fúzióhoz) nem kell megkérni a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét - az erről szóló törvényjavaslatot Koszorús László (Fidesz) képviselő nyújtotta be a parlamentnek, a szöveg az Országgyűlés honlapján jelent meg.

A versenytörvény részletezi azt, hogy mely fúzióhoz kell megkérni a GVH engedélyét. A feltétel kettős: az összefonódással létrejött cégcsoport előző évi nettó árbevétele meg kell hogy haladja a 15 milliárd forintot, továbbá a csoporton belül legyen két olyan társaság, amelynek az előző évi nettó árbevétele meghaladta az 500 millió forintot.

Az ilyen összefonódást a kormány - rendelettel - a jövőben  nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítheti. Ennek feltétele az, hogy az összefonódás megőrizze a munkahelyeket, javítsa az ágazat nemzetközi versenyképességét, továbbá javítsa az ellátás biztonságát. A rendeletbe foglalt fúzióhoz nem kell megkérni a GVH engedélyét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oreghalasz, 2013.10.11 18:58

A GHV jogkörét már akkor 0-ra redukálták amikor a megvesztegethetetlen becsületes NAGY ZOLTÁNT indok nélkűl eltávolították a GHV -éléről és a közbeszerzési törvényt úgy módosították,hogy a versenyhez egy ajánlat is elegendő /KÖZGÉP/ és akkor nem kell a kartellezéstől félni. TRAGÉDIA a szabad lopás törvényesítése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homeros, 2013.10.11 16:57

vajon mennyit fizettek ennek a Koszorús Lászlónak, hogy ehhez adja a nevét???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html