A felcsúti akadémia 23 milliárdból gazdálkodhatott

Nemcsak társasági adókedvezményből kapott 11 milliárd forintot a felcsúti foci akadémia, ugyanennyi adományt is juttattak az akadémiát üzemeltető alapítványnak – írta az Index.
Napi.hu, 2016. november 22. kedd, 00:12
Fotó: Napi.hu

A látvány- és csapatsport-támogatásra felajánlható társasági adókedvezményből (tao) az elmúlt öt támogatási időszakban összesen 11 milliárd forint került a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványhoz. A közhasznúsági beszámolókból az is kiderült, hogy az alapítvány 2011 és 2015 között különböző ismeretlen jótevőktől 10 974 644 000 forint adományt kapott - írta az Index.

Az RTL Híradó kereste Mészáros Lőrincet, az alapítvány elnökét, de ő nem reagált arra a kérdésre, hogy pontosan kiktől kaptak ennyi a pénzt.

Az akadémiánál még mintegy 1,3 milliárd forintnyi egyéb támogatás is landolt 2011 óta. Ebből 597 milliót kaptak tavaly a kisvasútra, a Közép-dunántúli Operatív Program keretében, EU-s forrásból. 174 milliót az MLSZ-től az akadémiai rendszer kialakítására és az MLSZ feladatainak támogatására. Az alapítvány üzemeltetésében működő kollégium, illetve szakközépiskola pedig 108 milliós normatív támogatást kapott a központi költségvetésből - összesítette az adatokat Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK