A főváros 60 milliárdos hitelt vesz fel

Öt bankból álló konzorcium ad kölcsönt a 3-as metró felújításához - döntött a főváros.
MTI, 2015. június 23. kedd, 19:08
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Közgyűlés keddi zárt ülésén tárgyalt a 3-as metró felújításához szükséges kölcsönfelvétel tárgyalásos közbeszerzési eljárását lezáró döntésekről. A közbeszerzési eljárás összesen 60 milliárd forint hosszú lejáratú kölcsön biztosítására irányult. A részvételi határidő lejártáig egy közös ajánlattevő nyújtott be jelentkezést: az OTP Bank Nyrt. - Erste Bank Hungary Zrt. - K&H Bank Zrt. - MKB Bank Zrt. - UniCredit Bank Hungary Zrt. (A hitelfelvételhez a kormány kezességet vállalt - pénzt nem adott - a szerk.).

Főpolgármester dönt a felújítással kapcsolatos ügyekről

Főpolgármesteri hatáskörbe kerülnek a 3-as metróvonal felújításával kapcsolatos ügyek a beruházás mielőbbi megvalósítása érdekében. A fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) úgy módosította a Fővárosi Közgyűlés keddi ülésén, hogy a főpolgármester dönthet a jövőben a beruházás megvalósításával összefüggő ügyekről - amelyek egyébként nem tartoznak a közgyűléstől át nem ruházható hatáskörbe - annak érdekében, hogy ez a kiemelten fontos fővárosi projekt minél hamarabb megvalósulhasson.

Főpolgármesteri hatáskörbe kerülnek továbbá a tervpályázati eljárással kapcsolatban az olyan döntési jogkörök, amelyeket az ajánlatkérőnek meglehetősen rövid határidőn belül kellene gyakorolnia. Ezáltal biztosítható az eljárási cselekményekkel összefüggő döntések időbeni meghozatala és azonnali beavatkozást igénylő helyzetek kezelése, amelyek esetében rövid határidő áll az ajánlatkérő rendelkezésére - olvasható az elfogadott javaslatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2015.06.24 21:03

@na4: Majd megint beget a sok paraszt mikor fizetni kell.

Amugy nem azt hirdette a sok fideszparaszt, hogy vege a hitelbol novekedesnek? :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.06.24 05:28

Szuper! Mit számít ez a már meglevö 500 milliárd Ft tartozás mellett. A dzsentrik nem tanultak semmit. Amikor költekezni kell, akkor jó a bank, ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html