A magyar divatot és designt is felvirágoztatja a turisztikai ügynökség

A kormány a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. feladatává tette a divat- és designipar belföldi és külföldi megjelentetését - erre külön céget kell alapítani, 300 millió forinttal, de sürgősen.
Németh Géza, 2018. február 7. szerda, 06:40
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben egy kormányrendelet és egy -határozat is megjelent a magyar divat- és designiparral kapcsolatban.

A rendelet a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. feladatait kibővíti a magyar divat- és designipari stratégia kidolgozásával, a belföldi és a külföldi regionális divat- és designipari megjelenésekkel, továbbá a divat- és designipar területén működő hazai szervezetek közötti koordinációval. Mindezekre egy külön céget kell alapítani. Az erről szóló rendelet szerdán lép hatályba.

A kormányhatározat pedig előírja, hogy az említett céget - nonprofit zrt. formában - azonnal meg kell alapítani és erre 150 millió fordítható, alaptőkeként. További 150 milliót kap a társaság a működésre. A felügyeletet a nemzeti fejlesztési miniszter látja el, az új cég tulajdonosa pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. lesz.

A magyar divat- és designipar fejlesztéséhez kapcsolódó feladatokra tavaly decemberben 2 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK