Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar tulajdonban lévő Talentis Agro Holdingba integrálják a Búzakalász 66 Felcsút Kft., az Aranykorona Zrt., a Hidasháti Zrt., az Agrosystem Zrt., az Aranka Malom Kft., a Kunhalom Agrária Kft., a Vért Vadászati Kft., a Canter Borház Kft. és a Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft. vállalkozásokat - írta a napilap online verziója.

A bejelentés szerint a holding mintegy tizenháromezer hektáron szántóföldi növény-, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozik. Az állattenyésztés divízióban tejelő szarvasmarha- és sertéstartást, valamint árutojás termelést folytatnak, amelyeket a jövőben is fő profilként kívánnak megtartani. Az integrált élelmiszeripari ágazatok többek között a malomipari termékek előállítása és a borászat. Az agrárdivízióhoz szorosan kötődő tevékenységként jelenik meg a vadászati turizmus és a vadgazdálkodás is.

A holding irányító tagja a Talentis Agro Zrt., amelynek vezetésére az operatív tevékenységekért felelős vezérigazgatói kinevezést Csák Gyula kapta, aki az elmúlt időszakban a muronyi székhelyű Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. és a Csabatáj Mezőgazdasági Zrt. igazgatói pozícióját töltötte be.

Bejegyzés alatt áll az elismert vállalatcsoport, de már folyik az egyes divíziók üzleti stratégiáinak kidolgozása - olvasható a bejelentésben.

Mészáros Lőrinc és családjának vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája idén májusban mintegy 280 milliárd forintra becsülte, ami egy év alatt 160 milliárd forintos gyarapodást jelentett, s a lista 2. helyére volt elegendő.