13,9 milliárdos szerződést kötöttek a kormányzati gépekre

Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. tarhatja karban a Magyar Honvédség által üzemeltetett Airbus A319 típusú, közepes szállító repülőgépeket, hat évig, nettó 13 milliárd 853 millió forintért. Ez a cég volt az egyetlen ajánlattevő.
Németh Géza, 2020. július 21. kedd, 11:11
Fotó: Napi.hu

A gyorsított tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az ajánlatkérő június 23-án döntött és július 3-án kötött szerződést a nyertessel.

A gyorsított tárgyalásos eljárás indoka az volt, hogy a gépek üzemszerű működésének folyamatos biztosítása kiemelt fontossággal bír. Az előre nem látható többlet feladatok, valamint a rendkívüli járványhelyzettel kapcsolatosan megnövekedett igénybevétel forrásigénye miatt, a meglévő szerződés keretösszege idő előtt felhasználásra került.

A két katonai Airbust 2018 februárban mutatták be a kecskeméti repülőtéren. Bár azok a honvédelmi feladatokban vesznek leginkább részt, de a magyar kormány már többször használta azokat hivatalos, nemegyszer utazott velük Orbán Viktor miniszterelnök is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

br17, 2020.07.21 12:45

br17

"...valamint a rendkívüli járványhelyzettel kapcsolatosan megnövekedett igénybevétel forrásigénye miatt" Mint tudjuk ezek a "nem kormánygépek" egyetlen egy teherszállítási feladatot sem láttak el, hiszen a kormány a Wizz Air-el szerződött le...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html