Állami milliárdokat kap Király Gábor sportegylete

A szombathelyi Király Sportlétesítmény fejlesztésének második üteméhez 4 milliárd 505 millió forinttal járul hozzá a kormány, az adófizetők pénzéből.
Németh Géza, 2019. október 4. péntek, 21:36
Fotó: Pixabay - Képünk illusztráció.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a támogatást két részre bontja. Az idei költségvetésből 426 millió, míg a jövő éviből 4 milliárd 78 millió forint jut a Király Sportlétesítmény (a saját honlapon: Király Szabadidősport Egyesület) fejlesztésére.

A létesítményt Király Gábor kapus hozta létre 16 éve. Az egyesület honlapján található információ szerint a létesítmény nyugodt, csendes helyen, 45 ezer négyzetméternyi területen helyezkedik el. Az ideális környezetben működő komplexum lehetőséget nyújt különböző szabadidősportok űzésére, kulturális rendezvények megtartására.

A főépületében található színvonalas kiszolgálóhelyiségek a profi-és szabadidős sportoláshoz is minden igényt kielégítő hátteret biztosítanak. A Sportpresszó kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódáshoz, az éhség és a szomjúság csillapításához, valamint a gondtalan szórakozáshoz.

A fő szerepet természetesen a labdarúgás kapja. Az UEFA-szabványnak megfelelő centerpálya mellett, egy edzőpálya, három füves edzőterület, egy beton-, és két salakborítású pálya áll a bérlők rendelkezésére. További szabadidős játékoknak is kiváló helyszíne létesítményünk, hisz két salakos, nemzetközi szabványnak megfelelő teniszpálya, valamint két, aszfaltos kosárlabdapálya várja a sportolni vágyókat. Szó esik még a kapusiskoláról is.

Sem a kormányhatározat, sem a honlap nem foglalkozik a második ütem fejlesztésével, amelyre most pénzt kapott Király. Mindössze egy utalást találtunk arra, hogy a következő lépés egy rehabilitációs központ felépítése lesz. 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2019.10.05 12:35

Valamiből fenn kell tartani a 15 milliárdos stadiont, meg az mb2-ben is bennt kell maradni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sgl, 2019.10.05 06:10

Király nem éppen fideszhívőségét bizonyította eddig, akkor ez most hogy?
netán ezzel akarják fideszék lekötelezni magukhoz??
És 4,5 mrd?
Azért ez már nem semmi, pláne hogy tudjuk Király sok milliárdot focizott össze. Pont ő van rászorulva és vállalkozása??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html