Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közleményükben ismertetik: az MNV több ütemben kínálja eladásra a korábban üdültetési funkciójú ingatlanokat. Az első ütemben hét önálló ingatlanra és egy ingatlancsomagra (Turizmus 1.) lehet licitálni, melyek november 19-től lesznek elérhetőek az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén (e-arveres.mnv.hu). Az értékesítés szabályait és az ingatlanok részletes adatait az árverési hirdetmény tartalmazza.

A kikiáltási árak széles spektrumon mozognak, ezért magánszemélyek is találhatnak elérhető áron üdülőt, ilyen például a 14,5 millió forintos balatonfüredi, vagy a vízparthoz közel fekvő, 35,1 millió forintos balatonszemesi ingatlan. A 100-200 millió forint közötti kikiáltási árról induló üdülők, üdülőkomplexumok a befektetők érdeklődésére tarthatnak számot, az 1,74 milliárd forint kikiáltási áron meghirdetett Turizmus 1. elnevezésű csomag elemei pedig az idegenforgalmi portfólióbefektetők számára kínálnak lehetőséget - írják.

A vagyonkezelő az idén júniustól az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítés mellett - a piaci befektetői profilok sajátos ingatlanszükségletéhez igazodva - több, nagy értékű ingatlanokból álló, csomagszerű értékesítést indított, hogy olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek a korábbi értékesítési kísérlet során önállóan nem keltek el. Az értékesítendő vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, ezért állami tulajdonban tartásuk - az MNV portfóliótisztítási stratégiájával összhangban - sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.