Hatmilliárdos üzembővítést jelentett be egy autóipari beszállító

A nemsokára kezdődő és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a magyar autóipar éves termelési értéke hamarosan elérheti a 10 ezer milliárd forintot - idézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az MTI. A miniszter az Enmech Hungary Kft. péceli üzemének bővítésén beszélt.
Szepesi Anita, 2019. február 15. péntek, 15:59
Fotó: Pixabay - Képünk illusztráció.

Az autóipari alkatrészgyártó Enmech Hungary Kft. 6,4 milliárd forint értékben bővíti péceli üzemét, a beruházást a kormány 641 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti. A Enmech gyárbővítése azért is különösen jelentős, mert az önvezető autók és az elektromobilitás piacán erősíti a magyar autóipar pozícióit - mondta a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter.

Az autóipar tavaly csaknem 8500 milliárd forintot termelt és 172 ezer munkavállalót foglalkoztatott Magyarországon - mondta a miniszter.

Az új üzem termelése októberben indulhat el, többek között akkumulátorokhoz és önvezető autók szenzoraihoz készít majd alkatrészeket és fejlesztési feladatokat is végez. A vállalatcsoport világszerte 21 ezer embert foglalkoztat, forgalma eléri 3,2 milliárd dollárt évente, világszerte 18 gyárat üzemeltet.

Az Enmech Hungary Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2017-ben 12 milliárd forintot meghaladó bevételt ért el bel- és külföldi értékesítésekből, adózott eredménye több mint 214 millió forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK