Kazánházi modernizációról és teljes garanciavállalás mellett 3 éves üzemeltetésről szóló szerződést kötött a SáGa Foods Zrt. és a Dalkia Energia Zrt. A mintegy 200 millió forint értékű megállapodás keretében a Dalkia egy új kazánházat épít és üzemeltet majd Sárváron, az angol Bernard Matthews Ltd. tulajdonában lévő, 25 milliárd forintos árbevételű SáGa  telephelyén. A beruházás évi több tíz milliós megtakarítást jelent a cégnek, mivel nagyjából 20 százalékkal csökkenti a feldolgozó hőköltségét.

A fejlesztés költségeit a SáGa esetében sikerült egy, a cégcsoport más telephelyén feleslegessé vált kazán újbóli üzembe helyezésével, 25 százalékkal csökkenteni - mondja Fernezelyi Ferenc, a Dalkia Energia kereskedelmi igazgatója. A megtakarítást elsősorban a magas hatásfokú, energiatakarékos kazánok üzembe helyezése és a hőszállító vezetékrendszer hosszának jelentős lerövidítése biztosítja. A régi, kevésbé hatékony hőtermelő rendszer a modernizációt követően is üzemben marad, a SáGa telephely ellátása mellett a városi távfűtés egy részét is kiszolgálja.

A hagyományosan magas energiaintenzitású élelmiszer-ipari vállalatok éves szinten a teljes hazai energiafogyasztás körülbelül 2 százalékáért felelősek a KSH adatai alapján. A Dalkia Energia szakértői szerint megfelelő fejlesztésekkel, a komoly árversennyel küzdő és energiaigényes élelmiszer-feldolgozó, illetve húsipari vállalatok jelentős részénél lehetne hasonló megtakarításokat elérni. Az együttműködéssel a Bonduelle, a Hungerit, és a Boortmalt mellett újabb vezető hazai élelmiszer-ipari vállalatot tudhat partnerei között a 15 ipari telephely és számos termelő üzem energiaellátását biztosító Dalkia Energia Zrt.