Elhunyt 94 éves korában Pulai Miklós közgazdász, a magyarországi bankszakma egyik legendás alakja - számolt be a Népszava Békesi László Facebook-bejegyzése nyomán.

Nemcsak Magyarországon, de másutt is szinte páratlan teljesítmény az, hogy valaki 65 esztendőt töltsön pénzügyek világában meghatározó szerepben.

Pulai Miklós diplomát a budapesti Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetemen, 1956 február és 1957 február között pénzügyminiszter-helyettes volt.

Később az OTP-nél Pulai elképzelései alapján kezdték meg a lakásépítések finanszírozását. Majd a Magyar Nemzeti Bankhoz került, 1968-1980 között első elnökhelyettes volt. 1980-ban az Országos Tervhivatal elnökhelyettese lett, 1982-1989 között ő volt a Világbank magyarországi kormányzója, 1988-ban a Németh-kormány mellett a gazdasági reformbizottság elnökhelyettese volt. Később 1989-től 11 éven át ő volt a Magyar Bankszövetség főtitkára. Pulai Miklósnak fontos szerepe volt abban, hogy Magyarországon a jegybank és a kereskedelmi bankok szétválasztásával létrejöttek a modern bankrendszer alapjai - olvasható a Wikipédián.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport