Bankszámlája van? Akkor erről tudnia kell!

Elképesztő, de igaz: már most is bankolhatnánk a magyarok szinte ingyen, de nem teszik - hívta fel a figyelmet a ATV.
Domokos László, 2019. május 4. szombat, 19:00
Fotó: Pixabay

A számítások szerint egy átlagfizetéssel rendelkező magánszemély átlagos bankszámla használatához kapcsolódóan a havidíj körülbelül ezer forintra tehető.

Ezzel szemben ma a legjobb ajánlat banki oldalról a teljes egészében ingyenes bankszámla. Ez azt jelenti, hogy minden egyes díjtétel nulla.

Vagyis, ha az ember felmegy az internetre és rákeres a bankszámla kalkulátorra, akkor nagyjából 3 perc alatt kideríthetné, hogy minimum évi 12 ezer forintot már így is megtakaríthatna, de inkább többet - derül ki a Heti napló riportjából.

A tranzakciós illeték eltörlése szóba került az utóbbi hónapokban, aztán a Pénzügyminisztérium visszatáncolt. Most a jegybank legújabb javaslata, hogy a mobilszámlákhoz hasonlóan legyenek korlátlan bankszámlacsomagok, ahol csak és kizárólag számlavezetési díj terhelné az ügyfelet, semmilyen más díjat nem számíthatnának fel.

Mindenképp bevezethetőnek tartom Magyarországon azt, hogy csomagárazásba térjünk át a tranzakcióalapú árazásról - mondta a csatornának Takács Domokos, az OTP Bank termékfejlesztési és értékesítési vezetője.

A CIB Bank árazási vezetője szerint lett volna lehetőség most csökkenteni az árakat, ha a kormány eltörölte, vagy legalább csökkentette volna a tranzakciós illetéket. "Amíg utalások számához kapcsolódnak ezek az illetékek, addig nem lehet az úgynevezett csomagalapú árazásra átállni. Tehát ameddig a költségeink azok az egyik oldalon változó költség, a másik oldalon pedig egy fix bevételt jelentene, ezt a kettőt nem lehet összehangolni. Amennyiben változik a jogszabály, akkor a CIB Bank ezután is hozzáigazítja a költségeit a bevételekhez. És ezzel le tudunk menni teljesen ingyenes utalásokra- magyarázta Vasas Norbert.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mufflinca, 2019.05.05 15:49

Mekkora kamu, hogy akár csökkenhetnének is a bankolási díjak! Ilyen még soha nem fordult elő, pedig már vagy 30 éve van folyószámlám. Pedig lett volna rá alkalom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html