Bankszámlája van? Azonosítsa magát, különben nem fér a pénzéhez

A pénzmosás elleni törvény értelmében június 26-ig a banki ügyfeleknek ismételten azonosítania kell magukat, ha továbbra is hozzá szeretnének férni a pénzintézet szolgáltatásaihoz - olvasható a Magyar Nemzetben.
Szepesi Anita, 2019. március 30. szombat, 16:33
Fotó: Pixabay

A 2017 júniusa óta hatályos pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény úgy rendelkezik,  hogy legkésőbb június 26-ig a magyarországi hitelintézeteknek ismét valamennyi ügyfelüket azonosítaniuk kell. A határidőre a Magyar Nemzeti Bank emlékeztetett - derül ki a lap cikkéből.

A lap szerint nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az ügyintézést, mivel az azonosítatlan ügyfelek már június 27-től képtelenek lesznek ügyet intézni. A lap körképe szerint az azonosítási kötelezettség lényegében az egész piacot lefedi. A CIB Bank és az MKB összes számlavezetett és kapcsolt ügyfele érintett, a Budapest Bank tájékoztatása szerint viszont a lakossági ügyfe­leket nem érinti az újraazonosítási kampány.

Az azonosításhoz szükséges teendőkről a számlatulajdobosok a pénzintézetek honalapján tájékozódhatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.03.30 19:22

Anyátok, mutyielvtársak. Agyatokra ment a katonásdi?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

palm, 2019.03.30 19:16

Komolyan, már az ember agyára megy a lakosság folyamatos zaklatása, persze minden ilyen állítólag az "ön biztonsága érdekében" történik. Természetesen lehetne ezt értelmesen is csinálni, például úgy, hogy csak azokat kelljen újra azonosítani, akinek a számlaegyenlege (vagy éves bevétele) X millió forintot meghaladt. Hogy fognak a bankok több millió ügyfelet újra azonosítani személyesen 3 hónap alatt??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html